TRÄNINGS TIPS - Håll vikten - Gå ner i vikt - träna utan gym

Hallåj! Hoppas allt är bra med er! Tänkte börja med att säga att själv tycker jag att det absolut inte spelar någon roll hur mycket eller lite man väger. Man får se ut exakt hur man vill.. vare sig det gäller stil, vikt mm.. alla ser olika ut och det är ju tur de. Hur hade världen sett ut annars om alla såg lika dana ut, e väldigt tråkig värld skulle ja tro. Så dehär är inget hetts om att gå ner i vikt.. verkligen inte! De är bara några tips på hur jag gör för att hålla vikten, då jag mår bäst så som jag är nu.

Alla har ju olika syn på träning och hålla vikten eller kanske inte riktigt vet hur dom ska gå till väga om man nu vill de. så jag tänkte berätta och tipsa lite om hur jag ser på allt och olika sätt att hålla vikten på som är super enkla.

Själv håller min kropp samma vikt hela tiden utan någon extrem träning. De ända jag gör är att jag äter inte mer än va min kropp förbrukar i energi. Plus lite cykling nån gång ibland och en lång promenad ca 1-2 gånger i veckan! Så länge man trivs och är nöjd med sin kropp är de jätte bra :) Jag är en riktig mat älskare men håller ändå portionerna lika stora jämt utan att tänka på de, äter sakta och försöker sluta äta innan man nästan är spy mät haha! De är då man röker ut magsäcken och blir hungrigare nästa gång och får plats med mer och där med kan gå upp i vikt. :)


HÅLL VIKTEN.

De ända du behöver tänka på för att hålla vikten är att äta nyttigt och äta lagom mycket mat. Träna eller röra dig lite varje dag, räcker med en promenad eller liknande. Så länge du inte äter mer än va din kropp förbrukar i energi..

Äter man jätte mycket och rör sig lite ja då går man ju automatiskt upp i vikt. Man måste hitta en balans.


GÅ NER I VIKT

Att gå ner i vikt är super enkelt!

De ända du behöver göra är att äta mindre portioner, drick mer vatten och rör dig mer.

Många som vill gå ner i vikt börjar bara styrketräna, viket jag inte tycker är helt rätt om man bara vill gå ner i vikt. Man bränner ju såklart lite, men med styrketräning bygger man ju mest muskler.

Bästa träningen för att gå ner i vikt är att motionera/springa, gå långa och snabba promenader, cykla fort eller ståendes/spinning, hoppa hopprep så man verkligen blir andfådd och svettas. Sex är en jätte bra träning där hela kroppen får jobba och man blir andfådd!

Se allt som träning så fort du rör dig och blir andfådd, damsug hela hemmet tills du blir helt slut. Köp en träningscykel och ställ framför tvn och kör några pass under pauserna eller cykla medans du kollar.


Nått som är bra är att röra sig precis innan du ska äta, då förbränner kroppen maten bättre. Exempel du kan göra hemma,

Hoppa 10-20 gånger upp och ner. Har du en träningscykel hemma? Cykla snabbt i 2-5 minuter innan du äter så kroppen kommer igång. Förr i tiden när människan va tvungen att jaga innan man kunde äta, då rörde man sig och sprang och gjorde av med energi innan man åt.


När de kommer till mat ska du tänka på att ta mindre portioner, börja med att förminska mängden mat du lägger på tallriken, ät tills du är lagom mätt.

De tar ca 1-2 veckor innan du har vant dig med nya mängden mat och känner dig jätte mätt efter den. Så man får hålla ut några dagar och vänja kroppen och magen att äta mindre.

Stress ät inte! Ät lugnt och sakta så hinner kroppen känna av att den är mätt fortare, innan du hinner kasta i dig alldeles för mycket mat. Tar ca 15-20 minuter för kroppen att känna att den är mätt. Stressäter du flera tallrikar hinner du inte känna att du är mätt.


Viktigt att tänka på vad man äter också.

Ta bort och sluta ät all onyttig mat som innehåller mycket socker som gör att du går upp i vikt..

Här ska man även tänka på att fortsätta äta sånt som kroppen gillar och behöver men i rätt mängd!

Mat du ska UNDVIKA tex: Bröd, Flingor, Ris, Pasta, Alkohol, Godis, nyponsoppa, Chips, Läsk Glass mm mm..


Bra saker att äta är (men i rätt mängd) som kroppen mår bra av.

Potatis, rotfrukter, grönsaker, frukt, fisk, lite kött, ägg, havregrynsgröt, nötter mm mm och framförallt drick flera glas vatten varje dag.

Då mår kroppen som bäst och renas hela tiden. Med tanke på att vi är uppbyggda mestadels av vatten.

Två små chokladbitar efter maten gör inget. (Jag sa två) haha! Bättre direkt efter maten än sent på kvällen innan man ska gå och lägga sig. Då förbrukar vi ändå ingen energi (om man inte kör jumpa pass i sängen dvs) .. Vilket är en jätte bra träning och alla muskler används i nästan hela kroppen!

Om du går runt och små äter ofta för att du är uttråkad.. hitta på något annat istället. En aktivitet så du kan tänka på något annat än att ha tråkigt och små äta.

Eller lägg fram ett tuggummi paket på bordet och tugga på de när du blir rastlös och tänker små äta nått.

Så en sammanfattning blir alltså: Rör dig mer än va du äter, ät mindre mängder och sluta ät allt onyttigt som finns i affären så kommer du gå ner i vikt! :) Jätte enkelt!


TRÄNA UTAN GYM!

Man behöver inte gå till ett gym för att gå ner i vikt! Du behöver inte betala för att gå ner i vikt! Du har ett helt gym gratis utomhus och i ditt hem.

Om du vill bygga muskler är såklart ett gym super bra!

Men gå till ett gym bara för att springa på ett springband. Njaa


Man kan lika bra gå ut och spring, gå, cykla, dansa till musik hemma, damsug hela huset, hoppa hopprep eller vad som helst.

Så länge du rör dig förbränner kroppen energi och fett.


Jag har gått på gym en gång i mitt liv på Friskis & Svettis. Fick minst stå och vänta i 15-20 minuter på att springbandet skulle bli ledigt. På den tiden hade ja lika bra hunnit springa utomhus och dessutom gratis. Efter en månad där slutade jag med gym helt och halvårs kortet köpte ja helt i onödan.


Lite roligt att folk tror att jag tränar och gymmar mm.

Men de ända jag gör är att äta lagom mycket, ganska nyttigt och rör på mig lika mycket som jag äter. Alltså äter inte mer än va jag gör av med i energi. Äter även Kina buffé typ varannan vecka och äter tills jag spricker, men de går bra eftersom jag äter lagom mycket annars och hemma. (Men efter en kina buffé är de svårt att hålla igen med små portioner och lätt att falla tillbaka då man har töjt magsäcken lite.) Jag äter även choklad, chips och glass som vanligt (då jag inte tycker om gummi godis) men jag äter lagom mycket, då går man inte upp i vikt.

Närmsta åren har min ända träning varit att jag har cyklat (fort och ståendes) i ca 5-7 km ca var tredje dag. Inget mer.. Samtidigt som jag ätit lagom mycket, rätt nyttigt och choklad, chips och glass som vanligt. Rör man sig och äter lagom mycket mat kan man äta godis, chip och glass iaf. Bara man äter lagom mycket och inte för ofta eller för sent på kvällarna.

Senaste 2 åren har de inte blivit så mycket cykling och träning för mig dock.. då det har varit massa annat i vägen. Som att jag har flyttat två gånger och renoverat huset mm.. men då har de ju blivit en del att bära (som styrketräning)


*

Måste även berätta om en liten incident som hände förra veckan.. Min morfar Bosse som är ca 82 år gammal har varit hos någon läkare som sagt åt han att gymma. När morfar Bosse var på gymmet med en privat tränare som han betalat extra för sa tränaren åt han att ta i så mycket han kan.. Morfar är envis och verkligen tar i allt va han kan om någon säger de. De hela slutade med att morfar ramlade ihop och svimmade och ambulansen kom. Sen fick han åka hem och vila och blev sjuk efter de.

Nej nej nej.. man kan ju inte köra hårt med en 82 åring som dessutom aldrig har gymat! Ska man betala för sin död då tänker jag, på ett gym. Riktigt dålig av tränaren att köra så hårt med morfar första gången!

De räcker väl med att han tar 45 minuters promenader med mormor varannan dag!Dehär är mina mat och hålla vikten tips till er som vill leva lite sundare! Hoppas ni fick nån inspiration.

Lämna gärna en kommentar va ni tycker eller om ni har några frågor. :)

Ha de bäst!

Gillar

Kommentarer

Shalle
,
Grymt, nu ska jag köra på efter detta peppande inlägg! Nu kör jag 😀